Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Сийка Милева: Задържаният британец е описан е като особено опасен и въоръжен

Закон и ред

Сийка Милева: Задържаният британец е описан е като особено опасен и въоръжен

Сийка Милева: Задържаният британец е описан е като особено опасен и въоръжен - Tribune.bg
Снимка:

28-годишният британски гражданин Давид Бодил е задържан в плевенското село Любеново в 16 ч. днес, каза за bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Той е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. В нея е отбелязан като особено опасен, въоръжен и агресивен, каза тя. „По линия на международния обмен разполагаме с информация, че в дома му във Великобритания са открити взривни вещества, както и упътвания и чертежи за изготвяне на взривни устройства“, информира Сийка Милева.

Британският гражданин ще бъде задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде започната процедура по екстрадицията му. „Чакаме да получим заповед за арест, която ще даде основание на колегите от Окръжната прокуратура в Плевен да внесат искане за мярка за неотклонение и да инициират екстрадиционното производство. Съдът е този, който ще реши дали да предаде лицето, или да откаже“, поясни говорителят на главния прокурор.

Сийка Милева не пожела да коментира появилата се информация, че британецът се е настанил в биофермата на депутата от "Демократична България" Албена Симеонова. Тя единствено заяви, че "всеки носи отговорност за своите действия". 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати