Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Досъдебното производство за смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев взето под надзора на ВКП и ВАП

Закон и ред

Досъдебното производство за смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев взето под надзора на ВКП и ВАП

Досъдебното производство за смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев взето под надзора на ВКП и ВАП - Tribune.bg

Досъдебното производство за смъртта на млад офицер е взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура и Военно-апелативната прокуратура.

По повод появилите се публикации в медиите относно смъртта на млад офицер от Военна полиция – Пловдив, настъпила на 19.07.2021 г., уточняваме че Военно – окръжна прокуратура – Сливен наблюдава досъдебно производство във връзка със случая.

Делото е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура. По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването – назначени са експертизи, разпитват се свидетели и се събират относимите писмени доказателства.

Случаят със смъртта на 31-годишният старши лейтенант Тодор Манчев от Военна полиция Пловдив стана известен на 20 юли. Той беше открит с огнестрелна рана на полигона „Ново село“. Според приятели на починалия, той отнел живота си, защото не успял да преглътне, че е несправедливо обвинен за нахлуването на командоси в частен цех в Чешнегирово.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети