Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двамата германци, обвинени в убийството на свой сънародник, остават в ареста

Закон и ред

Двамата германци, обвинени в убийството на свой сънародник, остават в ареста

Снимка:

Постоянен арест за двамата германци обвинени в убийството свой сънародник. Това реши Окръжна прокуратура – Добрич.

Престъплението е извършено в село Соколово на 20 октомври 2021 година. Първоначално досъдебното производство е започнато във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в България, за това, че съпругът й – мъж на 59 години, също немски гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България, бил отвлечен. Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

В резултат на следствените действия за броени часове е разкрито, че се касае за извършено друго умишлено престъпление спрямо 59-годишния съпруг на жената – убийство. Двама мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, също граждани на ФР Германия, са установени като извършители на тежкото деяние и са привлечени като обвиняеми. Те бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. В Добричкия окръжен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което беше уважено и двамата обвиняеми остават в ареста.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Добрич, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.  


Топ новини

виж още

Актуална тема