Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама германци са задържани за убийството на техен сънародник в Добричко (ОБНОВЕНА)

Закон и ред

Двама германци са задържани за убийството на техен сънародник в Добричко (ОБНОВЕНА)

Двама германци са задържани за убийството на техен сънародник в Добричко (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Убитият бил отвлечен преди 2 дни с цел откуп

Разкрито е убийството на германски гражданин, чиито труп е бил открит тази сутрин в село Соколово, край Балчик, стана ясно от брифинг на прокуратурата в Добрич. В него участваха административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров, както и окръжният прокурор Радослав Бухчев, ръководителят на териториалната структура на ДАНС, директорът на ОД на МВР в града старши комисар Явор Колев, началникът на териториалната структура на ГД  „Борба с организираната престъпност“ – Добрич.

В петък е бил подаден сигнал, че германецът е бил отвлечен, като е поискан откуп, придружен със заплахи за живота му.

„Бяха предприети незабавни оперативно издирвателни действия от ОД на МВР със съдействието на ГДБОП, както и с органи на ДАНС. В резултат на това днес призори беше разкрито друго тежко престъпление – убийство на този чуждестранен гражданин. Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е прикриване на това престъпление“, съобщи окръжният прокурор.

Уведомено е посолството на ФРГ. Разкрити са извършителите, които също са немски граждани, баща и син. Днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин с користна цел. Ще бъдат задържани за 72 часа с цел довеждането им в съда за налагане на мярка задържане под стража. Събират се доказателства за начина на извършване на престъплението. Счита се, че единият е извършител, а другият помагач.

Назначени са всички възможни съдебно-медицински и технически. Откупът на стойност 100 000 лева е поискан от съпругата на убития, която също е немски гражданин.

Местни жители свидетелстват пред  „Про Нюз Добрич“, че тази сутрин районът около къща в центъра на селото е бил отцепен. Според съседи в нея отскоро живеят германците – Тим Кристиан и Ралф Кристиан. 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати