Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Две години и четири месеца условно за кипърския фермер, прегазил крадец

Закон и ред

Две години и четири месеца условно за кипърския фермер, прегазил крадец

Две години и четири месеца условно за кипърския фермер, прегазил крадец - Tribune.bg
Снимка:

Димитракис Пирилис напуска страната при първа възможност

Две години и четири месеца условно получи от Окръжен съд-Пловдив кипърският фермер от село Болярино Димитракис Пирилис, съобщиха от съдебната институция. Пирилис прегази 30-годишния Петър Гаджанов от Белозем, който бе влязъл в имота му да краде. Кипърският гражданин остава без книжка за 4 г.

Чужденецът призна, че е разорен от многобройните кражби, като посегателствата продължават и след инцидента.

В нощта на 11 срещу 12 май 2019г. прегазеният Гаджанов и другите двама крадци извели от обора на Пирилис 6 крави и ги подкарали през нивите в посока магистрала „Тракия“. Кипърецът се качил в автомобила си и потеглил след тях, за да предотврати кражбата на животните си, а крадците се разбягали.

След като блъснал крадеца, Пирилис се прибрал в дома си, събудил жена си и й поръчал да се обади на 112. Той пък отишъл центъра на Болярино да чака линейката, за да я ориентира.

Прокурорът по делото отбелязва, че Асен Гаджанов, който починал от раните си, има богато съдебно досие и е лежал 17г. по затворите. Едно от наказанията му е било за кражба на коне от фермата на Пирилис.

„Мъчно ми е за инвестицията, която съм направил в България. Безсилен съм да въздействам на хора и институции, чието желание е да фалирам и напусна това място“, обръща се към съдията Пирилис. Кипърецът твърди, че е придобил 3000 дка земи и общо 486 животни, откакто дошъл у нас през 2002г. Чужденецът обработвал 5000 дка и вложил 5 млн. лева в бизнеса си. Той възнамерява да напусне България и да се прибере в родината си, ако присъдата му не бъде обжалвана от прокуратурата или близките на прегазения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети крадец, Болярино
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати