Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Екипажът на товарния кораб Vera Su ще бъде разпитан от прокуратурата, когато бъде свален на брега

Закон и ред

Екипажът на товарния кораб Vera Su ще бъде разпитан от прокуратурата, когато бъде свален на брега

Екипажът на товарния кораб Vera Su ще бъде разпитан от прокуратурата, когато бъде свален на брега - Tribune.bg
Снимка:

Екипажът на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността Яйлата до каварненското село Камен бряг, ще бъде разпитан от разследващите, когато бъде свален на брега. Това съобщи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев за БТА.

По думите му дали това ще стане в близките дни зависи от действията на „Морска администрация“ и Гранична полиция, и дали метеорологичните условия ще позволят.

Моряците ще преминат здравен контрол и е възможно да бъдат карантинирани, каза още окръжният прокурор и добави, че ще бъдат иззети и корабните документи, за да се съберат пълни данни по разследването за инцидента.

Окръжният следствен отдел започна разследването за извършено евентуално престъпление против транспорта на 20 септември, когато корабът под панамски флаг, превозващ тор, заседна в скалите край Камен бряг.

Екипажът се състои от деветима души - граждани на Азербайджан и Турция.

Според държавното обвинение след като стане ясно какво е замърсяването на морската вода и дали са настъпили щети за природата ще започне работа и в тази посока, ще бъдат разпитани служители на „Морска администрация“ и Гранична полиция. Прокуратурата не изключва това да стане и в отделно досъдебно производство.

По-рано днес стана ясно, че вече се подготвят варианти за евакуация на екипажа, след като местните власти и пожарна безопасност направиха оглед на място и обсъдиха възможностите за евакуация на моряците.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети