Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Екстрадират у нас задържания в Италия за убийството на Алена Щерк

Закон и ред

Екстрадират у нас задържания в Италия за убийството на Алена Щерк

Екстрадират у нас задържания в Италия за убийството на Алена Щерк - Tribune.bg

Апелативният съд в италианския град Анкона реши задържаният за убийството на Алена Щерк да бъде екстрадиран и съден в България, съобщи bTV. След издирване Щерк беше открита мъртва в незаконно сметище до Радомир. Според прокуратурата тя е била убита по особено жесток начин. Виктор Спига беше арестуван в Италия и задочно обвинен в отвличане и убийство.

Упълномощеният български адвокат на Спига твърди, че той не се е укривал от властите в Италия и очаква връщането  му в срок от 10 дни.

„Съдът разпореди да се върне в България лекият автомобил, с който той е пристигнал в Италия. Защото той е собственост на трето лице, взет е под наем от летище София и третото лице няма причина да търпи вреди“, каза адвокатът Любен Казанлиев.

За три месеца в полицията има три сигнала, свързани с Алена Щерк, съобщиха от СДВР преди дни.

Първоначално разследването започна за отвличане, след като близки на Алена Щерк подали сигнали, че тя е изчезнала. Сега разследващите работят по две основни версии за убийството на Щерк - бизнес интереси и ревност.

Предполага се, че Щерк е убита в гаража или автомобила ѝ, защото в дома ѝ няма следи. Разследващите твърдят, че именно Спига е карал автомобила на жената в нощта след убийството. Tо е станало вероятно на 27 срещу 28 май, тъй като предната вечер Щерк е била на събиране с приятели. Установено е, че Спига е напуснал България с кола под наем. Минал е през Гърция и след това с ферибот е стигнал до Италия. За да бъде върнат в България, за Виктор Спига бе изпратена европейска заповед за арест, като в нея бе упоменато, че той е обвинен за престъплението.

 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема