Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СДВР: Алена Щерк е подала три оплаквания от бившия си приятел

Закон и ред

СДВР: Алена Щерк е подала три оплаквания от бившия си приятел

СДВР: Алена Щерк е подала три оплаквания от бившия си приятел - Tribune.bg
Снимка:

Виктор Спига е оказал съпротива при задържането си

Във връзка със запитвания и проявен медиен интерес дали Алена Щерк е подавала сигнали в полицията за упражнявано срещу нея насилие, СДВР уточнява следното:

На 02.02.2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена -  обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е предупреден. Потърпевшата е поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.

На 11.02.2022 г. на тел. 112 е получено съобщение от 47-годишна жена за скандал между нея и бившия ѝ приятел. Сигналът е насочен към Шесто РУ. При посещението на адреса от екип на районното управление мъжът не е открит, не са установени данни за физическо насилие. Жената отново е поканена да подаде жалба, но тя не се е явила в районното управление.

На 11.04.2022 г. в Седмо РУ Алена Щерк заявява, че бившият ѝ приятел не е върнал в определения срок личния ѝ автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.

В същото време стана ясно, че Виктор Спига е оказал съпротива при задържането си, пише бТВ.

От полицията в Италия са потвърдили, че той има и италианско гражданство и постоянно местожителство в провинция Терни. Мъжът е задържан в град Монтепрандоне в ранните часове на 30 май след издадена европейска заповед за арест по престъпление за отвличане и убийство.

Мъжът е предаден на прокуратурата в Асколи Пичено. Предстои заседание на Апелативния съд, който да реши дали и кога мъжът да бъде предаден на българските власти.

Според държавното обвинение мотивите за престъплението тепърва ще се изясняват. Досега няма данни за участие на друг човек в убийството на Алена Щерк. Съдът в Италия още не е заседавал по мярката за неотклонение на Виктор Спига. Ако има екстрадиране, е възможно то да отнеме от 10 дни до 2 месеца.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети