Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Евгения Банева приветствала проверките на приватизационните сделки

Закон и ред

Евгения Банева приветствала проверките на приватизационните сделки

Снимка:

Евгения Банева обяви, че подкрепя извършването на проверки от прокуратура на приватизационните сделки.

„Аз съм от хората, които не са участвали в самия процес по приватизация. Тогава бях студентка във Франция и не познавах съпруга си. В моята работна автобиография аз съм изпълнителен директор на две приватизирани дружества. И съм първият човек, който приветства разкриването на приватизационния процес и следприватизационния контрол на агенцията по приватизация. Ще бъдат разкрити както много неизпълнения на приватизационни договори, а агенцията е в пълен дефицит в изпълнение на дейностите си“, заяви Банева преди съдебното заседание днес срещу нея и съпруга ѝ Николай Банев.

Евгения Банева оправда приватизаторите, които по думите ѝ били с „вързани ръце да изпълняват ангажиментите си“, защото договорите са били неизрядно подготвени от юридическа гледна точка.

Тя заяви и че „Полимери“ АД било умишлено докарано до фалит.

„Случаят с „Полимери“ и обявяването му в несъстоятелност е нещо от типа на аферата КТБ. Приватизаторът встъпи в приватизация със 187 млн. лв. активи, и беше обявено в несъстоятелност за 32 хил. лв. при положение, че НЕК дължеше на дружеството над 40 млн. лв. Този фалит беше умишлено предизвикан“, каза Банева, цитирана от БГНЕС.

Според нея сега Банев отговаря за това, че синдикът, в продължение на 7 години разпродава активи на предприятието за 187 млн. лв.

Банева отново посочи, че мъжът ѝ стои без причина 16 месеца в ареста.

Специализираният наказателен съд продължава с разпити на свидетели по делото срещи двамата и срещу майката на Николай Банев – Мария. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

В зала свидетелят Пламен Ангелов не можа да отговори на повечето въпроси на държавното обвинение и отрече да е имал нещо общо с фирми на Банев или ако е имал, той не е знаел, че са на бизнесмена.

Свидетелят призна, че срещу сума между 200 и 500 лв. са му прехвърляли фирми, които не работят. Затова не продавал данъчни декларации. В един момент част от фирмите, които били на негово име били прехвърлени на други лица.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още