Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Фалшиви печати на Специализираната прокуратура и правосъдното министерство бяха открити във Враца

Закон и ред

Фалшиви печати на Специализираната прокуратура и правосъдното министерство бяха открити във Враца

Снимка:

Адвокатка и дъщеря ѝ са задържани за участие в престъпна група

Неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и иззети при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията на Враца, съобщиха от прокуратурата.

На 5 март тази година Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами. Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предназначено за поставяне под автомобил.

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници - майка и дъщеря, определи по-леки мерки за неотклонение – „Домашен арест“ и „Гаранция в пари“.

Днес, след получено разрешение от СНС беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й - в частност на освободените с по-леки мерки жени. Същите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още