Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Габриела Славова остава в ареста, защитата ѝ твърди, че се опитала да осуети убийството на Пейо

Закон и ред

Габриела Славова остава в ареста, защитата ѝ твърди, че се опитала да осуети убийството на Пейо

Габриела Славова остава в ареста, защитата ѝ твърди, че се опитала да осуети убийството на Пейо - Tribune.bg
Снимка:

Бабата на обвиняемата заави, че внучката ѝ не е убийца, а прекалено възпитана

Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Днес обвиняемата не се яви в съда, пише БНТ. 

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от задържане под стража на по-лека. Защитниците ѝ посочиха, че не са налице всички обстоятелства, предполагащи най-тежката мярка за отклонение. Също така допълниха, че жената е с влошено физическо и психично състояние. Тъй като тя е имала вече изградена връзка с децата си, раздялата ѝ с тях би могла да доведе до неин психически срив според защитниците.

„Съдебното производство е във финалната си фаза. Възможността обвиняемата да се укрие отпада. Отличната й репутация също предполага, че няма да извърши престъпление. Видно е, че тя е участвала в тази случка, но с цел да осуети по-сериозни действия между участниците“, това заяви защитата на Габриела Славова в съда.

Съдът посочи, че е налице висока степен на обществена опасност. Също така от приложените по делото документи става ясно, че децата се чувстват добре при социалните служители, както и че изградената емоционална връзка не е достатъчно основание за изменение на мярката на жената. Според съда здравословното състояние на Габриела Славова-Пеева не налага промяна на мярката ѝ за неотклонение. Към настоящия момент не се разколебава първоначалното предположение, че Габриела е съпричастна към извършването на убийството. Разбира се разследването продължава, заяви прокурор Виолета Желева.

По време на заседанието присъства и бившият депутат Велико Минков, за когото се твърди, че е баща на едно от децата на Пеева.

„Моята внучка не е убийца, тя е прекалено възпитана. Изучи се. Аз не съм възпитала убийца! Пледирам към всички - мярката ѝ да бъде променена, да бъде пусната на свобода, да си гледа децата“. Това заяви пред Нова телевизия Тона Трифонова, баба на Габриела Славова.

„Не съм виждала записите от колата и не им вярвам. Научила съм внучка ми и дъщеря ми да се пазят от лошите хора. Много лъжи се изговориха, много неверни неща. И двете са невинни, не са убивали никого“, убедена е Трифонова.

Решението на съда за Габриела подлежи на обжалване в тридневен срок.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети