Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Има тенденция за нарастване на битовата престъпност у нас (ВИДЕО)

Закон и ред

Гешев: Има тенденция за нарастване на битовата престъпност у нас (ВИДЕО)

Гешев: Има тенденция за нарастване на битовата престъпност у нас (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Има ясна тенденция за нарастване на битовата престъпност у нас. Това коментира главният прокурор Иван Гешев при представянето на доклад на Центъра за изследване на демокрацията по тази тема.

„Тенденцията, която виждаме, е към вероятен ръст на престъпността, а защото МВР основно бяха концентрирани върху изборната, да кажем, престъпност. Надяваме се, че взаимодействието ще се подобри и ще почнем да работим заедно“, допълни обвинител номер едно.

„Войната, която се води срещу прокуратурата, е факт. Ние няма да участваме в нея, а ще се стараем да си вършим работата в интерес на българските граждани. Персонализирането на проблемите между институциите води до проблеми в борбата с престъпността и бум на престъпността“, каза главният прокурор и предупреди, че е налице тенденция за ръст на всички видове престъпност. „Призовавам да продължи доброто взаимодействие между институциите. Няма как извършител на престъпление да бъде наказан, осъден и това да има превантивна функция върху други евентуални извършители на престъпления, без полицията да разследва, да разкрие това престъпление и без да уведоми прокуратурата“, категоричен бе Иван Гешев.

Призивите на новия министър на правосъдието главният прокурор да подаде оставка, Иван Гешев окачестви като „политически изявления“.

„Ще отговоря и по шеговит начин: „Ако оставката на главния прокурор Иван Гешев ще реши проблема с цените на тока, на храните, на икономическото положение на държавата, включително ще прекрати пандемията от Ковид-19 в България, в целия свят, аз с удоволствие ще си подам оставката“, коментира в отговор на журналистически въпрос главният прокурор.

Още вижте във видеата:

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати