Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Не ми е известно да има запитване от германската страна за Гебрев

Закон и ред

Гешев: Не ми е известно да има запитване от германската страна за Гебрев

Гешев: Не ми е известно да има запитване от германската страна за Гебрев - Tribune.bg
Снимка:

Имаме изключително добро съдействие с германската прокуратура, посочи обвинител №1

Не ми е известно да има запитване от германската страна за инцидента с отравянето на Емилиян Гебрев, коментира в Дупница главният прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.

„Ако германските колеги се интересуват от нещо по международно-правното сътрудничество, ще отговаря на всички въпроси. Към този момент не ми е известно да има такова запитване“, изтъкна главният прокурор.

Списание Шпигел разкри вчера, че германски лекари търсят прилики между състоянието на руския опозиционер Алексей Навални и отравянето на българския бизнесмен Емилиян Гебрев преди 5 години.

„Имаме изключително добро съдействие с германската прокуратура. Миналата година бяхме на посещение при главния прокурор на Федерална република Германия, така че ще им съдействаме максимално бързо“, подчерта Иван Гешев.

Относно делото Сарафово, главният прокурор посочи, че делото е приключило по същество на първа инстанция, а на 17 септември предстоят пледоарии, след което ще бъде произнесена и присъдата.

„Надявам се да има справедливост за загиналите граждани на държавата Израел, включително и за българския гражданин“, отбеляза главният прокурор. Той припомни, че към наказателна отговорност, макар и задочно, са привлечени две лица.

„За никого не е тайна, че зад този терористичен акт стои като логистика и финансиране, според събраните от наблюдаващите прокурори доказателства, организацията „Хизбула“, уточни Иван Гешев.

По думите му прокуратурата прави всичко възможно с кадровия потенция, с който разполага, да разкрива престъпленията.


Коментари (1)

Хе, хе "Българската следа" на Шпигел беше по-скоро фейк, разпространен у нас от БТВ, "Свободна европа" и подобни.
28.08.2020 12:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети