Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев обсъжда в Турция борбата с нелегалната миграция, докато в София обсъждат ограничаване на правомощията му

Закон и ред

Гешев обсъжда в Турция борбата с нелегалната миграция, докато в София обсъждат ограничаване на правомощията му

Гешев обсъжда в Турция борбата с нелегалната миграция, докато в София обсъждат ограничаване на правомощията му - Tribune.bg
Снимка:

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Република Турция. От българска страна в делегацията участва и завеждащият отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов. 

В Анкара Гешев ще разговаря с министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и с министъра на правосъдието Бекир Боздаг. 

В рамките на разговорите между ръководителите на българската и турската прокуратури ще бъдат обсъдени наказателноправни въпроси от взаимен интерес и борбата с тероризма. Акцент при срещите на българския главен прокурор с турските официални лица ще бъде поставен и върху общите усилия по противодействие на засиления миграционен натиск в региона и пресичане дейността на трансграничните канали за този вид престъпност.

Докато Иван Гешев обсъжда противодействието срещу нелегалната миграция и борбата с тероризма в Турция, в сряда в парламента на заседание на Комисията по правни въпроси ще се обсъждат промените в Наказателнопроцесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, с които се планира ограничаване правомощията на обвинител №1 и възможността за неговото наказателно преследване.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети