Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев от с. Осиково: Прокуратурата ще направи необходимото да защити правата ви

Закон и ред

Гешев от с. Осиково: Прокуратурата ще направи необходимото да защити правата ви

Гешев от с. Осиково: Прокуратурата ще направи необходимото да защити правата ви - Tribune.bg
Снимка:

Иван Гешев и окръжният прокурор на Смолян Недко Симов се срещнаха с местните хора по повод сигнал, свързан с водата в Осиково.

"Прокуратурата не може да свърши всичко в тази държава. Всяка институция има определени правомощия, прокуратурата също. Но мога да гарантирам, че това, което зависи от нас, ще бъде направено, за да защитим правата ви", заяви Гешев.

Местните жители се оплакват от завишени цени на ВиК услугите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Смолян. Те твърдят, че сами са прокарали водопровода в с. Осиково, че към момента водата е с много лошо качество и увеличението на цените с 3,29 лв. на кубик от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е незаконосъобразно. По повод оплакванията им бе образувана преписка във Върховна административна прокуратура (ВАП), която изпрати материали по компетентност на Софийска градска прокуратура и на Окръжна прокуратура-Смолян с оглед преценка за по-нататъшни действия.

Главният прокурор Иван Гешев обясни, че прокуратурата вече е започнала работа по две линии - възложена е проверка за качеството на водата, а решението за увеличението на цената ще бъде атакувано от прокуратурата пред Административен съд София-град. „Съдът трябва да реши дали да отмени решението на КЕВР. В това производство участва прокурор от Софийска градска прокуратура. Поемам ангажимент, че случаят ще бъде изяснен“, каза главният прокурор.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Иван Гешев
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети