Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Подкрепям исканите по-рестриктивни мерки от БЛС

Закон и ред

Гешев: Подкрепям исканите по-рестриктивни мерки от БЛС

Снимка:

Подкрепям напълно мнението на лекарското съсловие. Голяма част от цялата страна са за едни много по-радикални мерки. Това заяви в интервю за БГНЕС главният прокурор Иван Гешев. "За такива по-радикални мерки призовах в Народното събрание още във вторник".

Днес от БЛС поискаха налагане на пълна карантина на възрастните хора, въвеждане на задължителен вечерен час и ограничаване на движението между градовете без основателна причина.

Гешев призова политиците да се вслушат в мнението на експертите, медицинските сестри и доброволците, които са на първа линия, "ако се развият негативно нещата, а те вече вървят натам".

Като радикални мерки той посочи ограничаване на движението между градовете, вечерен час, забрана на възрастните хора да излизат извън домовете си. "Това не е наше изобретение, трябва да се поучим от негативния опит на Китай и Италия", каза Гешев.

В момента ние си мислим, че нас ще ни прескочи. Няма как да ни прескочи...Сега е моментът да видим дали имаме политици или се занимават с политиканстване, каза още главният прокурор.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив