Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Главният прокурор Гешев ще открие конференция за съдебна реформа и специализирано правосъдие

Закон и ред

Главният прокурор Гешев ще открие конференция за съдебна реформа и специализирано правосъдие

Снимка:

На 09 декември 2021 г. главният прокурор Иван Гешев ще открие конференция на тема „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие".

Приветствия към участниците във форума ще отправят Адриан Лазара - председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, Ладислав Хамран - президент на "Евроджъст", Долорес Делгадо - главен прокурор на Кралство Испания, Любомир Йовески - главен прокурор на Република Северна Македония, Джанлуиджи Пратола, заместник-главен прокурор на Касационния съд на Република Италия, Хан Мораал - генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите и други.

Покани за участие в конференцията са изпратени до ръководствата на парламентарно представени политически партии, до служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до служебния министър на правосъдието Иван Демерджиев.

Участие във форума ще вземат членове на Висшия съдебен съвет, представители на органите на специализираното правосъдие, магистрати, професионалните организации на следователите и прокурорите и неправителствения сектор. В рамките на конференцията ще бъдат изнесени презентации, посветени на следните теми: "Реформени перспективи пред специализираното правосъдие", "Еволюция на конституционната уредба на съдебната власт в периода след 1991 г.", "Независимостта на прокуратурата в контекста на реформата на съдебната власт", "Взаимодействието с националните власти на Евроджъст", "Изменения в НК и НПК" и други.

Провеждането на конференцията ще се осъществи присъствено от 10.30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема