Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Главният прокурор Иван Гешев прие новите председатели на ДАНС и ГДБОП

Закон и ред

Главният прокурор Иван Гешев прие новите председатели на ДАНС и ГДБОП

Снимка:

Днес главният прокурор на Република България Иван Гешев прие в Съдебната палата новоназначения председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев по негово искане. В срещата участваха и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Пламена Цветанова.

Акцент в разговора бе продължаване на взаимодействието между институциите в борбата срещу престъпността и корупцията, както и защитата на националната сигурност. Главният прокурор изрази увереност, че ще бъде продължена и трайно установената практика между ПРБ и ДАНС по противодействие на нарушенията, свързани с политическите права на гражданите, съобщиха от държавното обвинение.

След това Гешев прие в Съдебната палата новоназначения директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР гл. комисар Калин Стоянов.

Калин Стоянов и Иван ГешевКалин Стоянов и Иван Гешев

В рамките на работната среща бе обсъдено продължаване на съвместните действия между ПРБ и ГДБОП - МВР по успешно противодействие на организираната престъпност, прането на пари и борбата с тероризма.

Прессъобщенията на прокуратурата хвърлиха яснота върху твърдение на служебния министър на вътрешните работи и вицепремиер Бойко Рашков, че прокуратурата „вика на разпит“ новите шефове на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП).

Оказа се, че поканата е била за среща, а не за разпит.  

Рашков обвини Прокуратурата, че арестът на висш полицай е да се пречи на разследването за подслушването


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още