Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гледат мярката за неотклонение на психиатърката, заподозряна в източването на половин милион

Закон и ред

Гледат мярката за неотклонение на психиатърката, заподозряна в източването на половин милион

Гледат мярката за неотклонение на психиатърката, заподозряна в източването на половин милион - Tribune.bg
Снимка:

Схемата била с фалшиви рецепти за шизофрения

Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за психиатърката, която е заподозряна в източването на половин милион лева от Здравната каса.

В коопрерацията, където се помещава кабинетът ѝ, рядко са виждани пациенти. Схемата е започнала да действа според анализа на първите данни още през 2017 г.,съобщава БНТ.

"Възползвайки се от тази схема и от това, че лекарствата са скъпо струващи, лекар психиатър създава едни фиктивни диагнози на лица с такова заболяване - пароидна шизофрения, след което създавайки документи с невярно съдържание или неистински документи, фактически накрая се снабдяват с тези лекарства, които те продават и по този начин сме установили към настояшия момент, че НЗОК е ощетена с близо половин милион", обясни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив.

На този етап прокуратурата в Пловдив е събрала достатъчно доказателства, за да повдигне обвинения на д-р Инна Бончева. Разследването е в много начален етап, обясниха прокурорите.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати