Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Глоби от по 1000 лева за двамата мъже, изпотрошили кола по време на протестите през 2020 г.

Закон и ред

Глоби от по 1000 лева за двамата мъже, изпотрошили кола по време на протестите през 2020 г.

Глоби от по 1000 лева за двамата мъже, изпотрошили кола по време на протестите през 2020 г. - Tribune.bg

Две глоби от по 1000 лева наложи Софийският районен съд на Георги Георгиев и Стоян Атипов – двамата са подсъдими за хулигански действия по време на протестите пред румънското посолство през август 2020 г.

Те бяха задържани, след като на 17 август вечерта Елена Мицева се опита да премине през провеждащ се  на кръстовище на бул. „Ситняково“ пореден антиправителествен протест. Жената е била с двете си деца с колата, когато автомобилът е бил  блъскан и удрян от двамата подсъдими. 

Освен глобите всеки един от тях трябва да плати  над 700 лева разноски на столичната полиция, по 1600 лева на съда за разноски по процеса и още 1000 лева на Елена Мицева.

В мотивите си към осъдителната присъда, съдия Николай Урумов записа, че деянието на двамата не е извършено с особена дързост, но ги осъжда, защото правото на протест и европейската практика имат очертани граници и принципи.

След като чу, че е признат за виновен, Атипов заподозря, че процесът има връзка с предстоящите избори, защото по думите му това е дело срещу хора, протестиращи срещу „една партия и проблемите в съдебната система, които виждаме в момента“, пише БТА. 

Защитата на Атипов и Георгиев обясни, че е прекратено разследването за това имало ли е опасност с колата да бъдат наранени хора и заяви, че ще обжалва присъдата, защото била абсурдна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати