Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Хванаха крадеца, задигнал 140 000 лв. от лека кола в София

Закон и ред

Хванаха крадеца, задигнал 140 000 лв. от лека кола в София

Хванаха крадеца, задигнал 140 000 лв. от лека кола в София - Tribune.bg
Снимка:

На обвиняемия е наложена мярка „задържане за 72 часа”

Задържан е извършител на кражба на парична сума в размер около 140 000 лв., съобщават от прокуратурата. Води се досъдебно производство под ръководството на прокуратурата, че на 14.11.2019 г., около 12.10 часа, в гр. София, на ул. „Хан Пресиян“, чрез използване на лек автомобил „Ауди А6“ с македонска регистрация, е отнета чужда движима вещ  - сумата от 120 000 лв. и 10 000 евро от лек автомобил „Субару”. Това е станало без съгласието на собственика, с намерение сумата противозаконно да бъде присвоена, като кражбата е в големи размери.

Парите били съхранявани в банков трезор, откъдето пострадалият собственик на колата ги е взел малко по-рано същия ден. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Николов, на 41 години, осъждан и преди за кражба. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Предстои да се разгледа искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати