Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. И третият обвинен в шпионския скандал остава в ареста

Закон и ред

И третият обвинен в шпионския скандал остава в ареста

Снимка:

Предстои съдебният състав да се произнесе по жалбите на още двама от задържаните

Трима от петимата обвиняеми за шпионаж в полза на Русия остават за постоянно в ареста. Софийският военно-апелативен съд потвърди задържането под стража на заместник-началника на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната полковник Петър Петров, началника на класифицираната регистратура на Народното събрание Любомир Медаров и на Димитър Влахов, служител на Военното разузнаване, съобщи БНР.

Решението е окончателно, обясни военният прокурор Елин Алексов:„Считам го за правилно, защото е тежко умишлено престъпление, извършено от организирана група. И като офицер изобщо не се гордея, че друг офицери са си предали държавата“.

„Новите доказателства само подкрепиха обоснованото предположение и опасността да се укрие обвиняемият, допълват доказателствата от преди това за шпионската му дейност. Има данни, че той е събирал класифицирана информация от работното си място“, каза представителят на обвинението Стоян Лазаров във връзка с потвърждаването на най-тежката мярка за неотклонение на Петър Петров.

Адвокатът на Любомир Медаров - Васил Василев коментира:„За моя подзащитен г-н Медаров аз съм спокоен и към настоящия момент аз не знам за каква държавна тайна той е в ареста. Спокоен съм за нататък, рано или късно нещата ще излязат на яве.“

Предстои съдебният състав да се произнесе по жалбите срещу задържането им под стража и на останалите двама обвиняеми в шпионаж в полза на Русия.

Бившият шеф на военното разузнаване Пламен Студенков и заместникът му Стефан Стефанов са били разпитвани днес във връзка с делото за шпионската мрежа. И двамата са минавали 10-месечно обучение в ГРУ преди доста години, съобщи „24 часа“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още