Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Демерджиев: Има съмнения за полицаи, замесени в трафик на мигранти

Закон и ред

Иван Демерджиев: Има съмнения за полицаи, замесени в трафик на мигранти

Иван Демерджиев: Има съмнения за полицаи, замесени в трафик на мигранти - Tribune.bg
Снимка:

„Има съмнения за полицаи, замесени в трафик на мигранти“, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг в Елхово. По думите му става въпрос за служители на МВР в регионалните дирекции на „Гранична полиция“. В момента текат вътрешни проверки и ще има наказателни производства. Малко по-късно днес се очаква Демерджиев и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов да инспектират границата с Турция.

„Военните се включиха като се създадоха допълнителни патрули, подсилиха се силите в „Гранична полиция“, координират се взаимно и работят заедно екипите на „Гранична полиция“ и военните под координацията и ръководството на „Гранична полиция“. Обсъдихме и предприехме мерки по правене на пътищата в района, тъй като това дава мобилност на екипите и възможност да работят", заяви още служебният вътрешен министър. Той допълни, че ще продължат да се осигуряват допълнителна техника, включително дронове.  

„Към момента имаме над 350 човека по заявка на МВР, които усилват охраната на държавната граница с наша готовност до още седмица да станат над 500 души“, обясни и служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

По данни на МВР мигрантският натиск е бил около 1000 души, върнати на ден, а за изминалото денонощие те са малко над 500.  

"Преодоляването на това съоръжение (б.р. оградата с Турция) става за минути със стълби и най-често това правят миграните. Не си представяйте, че те минават през определени дупки в защитното съоръжение", изтъкна вътрешният министър Демерджиев. Той добави, че тези стълби се поставят най-често на стволове на дървета и за две минути успяват да преодолеят заграждението.  

Вътрешният министър се похвали, че са засилени и контактите с турската страна.  

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети