Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иван Гешев: Рашков ще го коментирам, когато каже нещо вярно

Закон и ред

Иван Гешев: Рашков ще го коментирам, когато каже нещо вярно

Иван Гешев: Рашков ще го коментирам, когато каже нещо вярно - Tribune.bg
Снимка:

Обвинител номер едно отново припомни, че отдавна не се образуват досъдебни производства срещу лице, а за конкретно престъпление

Главният прокурор Иван Гешев отговори на вътрешния министър Бойко Рашков, който в телевизионен ефир тази сутрин показа документи относно образуваното досъдебно производство срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев.

Час по-рано пък ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова отрече да знае за производство и припомни, че производства срещу конкретни лица не се образуват от години, а срещу конкретни престъпления.

Преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, на което ще бъде обсъден проект на вътрешни правила за предсрочно освобождаване на председателите на двете върховни съдилища и на главния прокурор, самият Гешев също каза, че „отдавна не се образуват досъдебни производства срещу лице, а за конкретно престъпление”.

Препоръчвам на всеки, който коментира тези теми, да се запознава с Конституцията и законите на страната. Не ми е известно конституцията и НК да са отменени. Подкрепям думите на Петков за нулева корупция, макар такава да няма в нито една държава. Подкрепям  и тезата му, че „никой не е над закона“., допълни главният прокурор. 

„Г-н Рашков ще го коментирам тогава, когато каже нещо вярно. Ако листовете на г-н Рашков са истински, те са придобити по някакъв незаконен начин, но не мога да повярвам, че министърът на вътрешните работи ще извърши незаконни действия“, заяви още Иван Гешев.

Прокуратурата се оказва единствената преграда между българските граждани и беззаконнието. Съдът се оказва последният страж на законността и ще си свършим работата, както ни е зададено по конституция, закани се той

„Не бях разбран Христо Иванов и Надежда Йорданова, че искам разговор за закриването на спецсъда. Предложих разговор за теми, които те постоянно излагат – за правомощията на главния прокурор“, уточни Гешев.


Топ новини

виж още
Актуална тема