Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иванчева и Петрова съдят България в Страсбург

Закон и ред

Иванчева и Петрова съдят България в Страсбург

Иванчева и Петрова съдят България в Страсбург - Tribune.bg
Снимка:

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова съдят България в Страсбург. Те са се обърнали към Европейския съд по правата на човека заради зрелищния им арест в центъра на София, заради условията на килията им и заради отношението към тях по време на ареста, съобщават Нова ТВ и bTV. Зад двете жалби на задържаните за взимане на подкуп в особено голям размер стои международен екип от адвокати.

Жалбите са огромен обем, научи bTV от кантората на адвокат Ирен Савова.

Очаква се Апелативният специализиран съд да вземе окончателно решение дали Иванчева и Петрова да бъдат върнати в ареста. Двете бяха пуснати под домашен арест на 22 декември след решение на Специализираният наказателен съд.

Иванчева и Петрова бяха арестувани заедно с бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров на 17 април и обвинени, че са поискали 500 000 евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка в общината. При ареста на двете в колата им бяха намерени 70 000 евро, които според прокуратурата били първата вноска от искания подкуп

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети