Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бившата кметица Десислава Иванчева излиза от ареста днес

Закон и ред

Бившата кметица Десислава Иванчева излиза от ареста днес

Бившата кметица Десислава Иванчева излиза от ареста днес - Tribune.bg
Снимка:

Втората съдебна инстанция се произнася по мерките за неотклонение следващата седмица

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които са подсъдими за получаване на подкуп, излизат от ареста днес.

Иванчева и Петрова са зад решетките с мерки за неотклонение „задържане под стража“. Преди дни Специализираният наказателен съд за трети път реши да промени мерките и да ги пусне под „домашен арест“. До момента прокуратурата протестираше наложените по-леки мерки, а втората съдебна инстанция намираше за нужно те да останат в ареста.

След третото решение на съдия Иво Хинов, държавното обвинение първоначално искаше отмяна на определението му да бъдат пуснати на 22 декември, но в последствие оттегли протеста си.

Според определението двете трябва да тръгнат към домовете си в 12 часа днес, но трябва да бъдат контролирани чрез електронни гривни, които да отчитат спазването на мерките. На страницата на Иванчева във Фейсбук се появи статус, че тя няма да излезе от ареста, защото такива гривни не могат да бъдат подсигурени. В последствие се оказа, че въпреки това, решението на съдията ще бъде изпълнено.

Все пак мерките ще бъдат протестирани от прокуратурата в законовия срок. Решението на Апелативния специализиран наказателен съд се очаква до края на следващата седмица.

Иванчева и Петрова бяха арестувани заедно с бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров на 17 април и обвинени, че са поискали 500 000 евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка в общината. При ареста на двете в колата им бяха намерени 70 000 евро, които според прокуратурата били първата вноска от искания подкуп.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети