Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иванчева и Петрова сами избрали софийския арест пред сливенския затвор

Закон и ред

Иванчева и Петрова сами избрали софийския арест пред сливенския затвор

Иванчева и Петрова сами избрали софийския арест пред сливенския затвор - Tribune.bg
Снимка:

Сградата е строена преди век, обясни Цецка Цачева

Подсъдимата за подкуп отстранена кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова сами са пожелали да са в софийския арест, а не там където се полага да бъдат, като вече подсъдими лица – в сливенския затвор. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева пред bTV.

Иванчева и Петрова бяха арестувани заедно с бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров на 17 април и обвинени, че са поискали 500 000 евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка в общината. При ареста на двете в колата им бяха намерени  70 000 евро, които според прокуратурата били първата вноска от искания подкуп.

По повод условията, в килията, в която двете са настанени, министърът отбеляза, че едно от най-тежките места е именно софийския затвор и ареста към него. „Все пак това са места за временно пребиваване на арестанти“, подчерта Цачева и допълни, че условията са спазени, а видът на ареста се дължи на затруднение да бъде направен основен ремонт. Арестът е пълен, а основният ремонт налага изпразването на килиите и преместването на арестантите в други, което се оказва невъзможно към момента. 

Сградата е строена преди век, там се правят козметични ремонти, в момента капацитетът на затвора и на ареста към него е към горна максимална граница, посочи Цачева.

Правосъдният министър подчерта, че картината не е такава във всички арести и затвори. А модернизацията на местата за лишаване от свобода се случва поетапно.

Цачева посочи, че всеки, който не е доволен от условията, може да предяви иск в съда.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети