Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кметът на Омуртаг и баща му са задържани за 72 часа

Закон и ред

Кметът на Омуртаг и баща му са задържани за 72 часа

Кметът на Омуртаг и баща му са задържани за 72 часа - Tribune.bg
Снимка:

Ешрефов е настанен в болница, след като получи инфаркт

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му са задържани за 72 часа. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за извършване на длъжностни престъпления. Ешрефов е настанен в болницата в Омуртаг, след като е получил инфаркт. Той е там под полицейска охрана, след като вчера е бил арестуван. Случаят се води от Софийска градска прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията.

Софийска градска прокуратура през есента на 2023 година започна разследване за корупционни престъпления, свързани с нарушения по проведени обществени поръчки, с възложител Община Омуртаг и търгове за добив и продажба на дървесина от Общински горски фонд.

Областната дирекция на МВР в Търговище единствено оказва съдействие по случая, каза за БТА директорът старши комисар Светлин Петев.

Днес изтича 24-часовата мярка по задържането на Ешрефов.

Кметът на Омуртаг е получил инфаркт при арест

По-късно от прокуратурата обявиха, че под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води разследване, образувано първоначално по данни за подкуп. В хода на разследването са извършени множество действия по събиране и проверка на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали основания разследването да се води за организирана престъпна група.

В резултат на съвместната и координирана работа на СГП и Комисията за противодействие на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане към наказателна отговорност.

Вчера е предявено постановление за привличане на Х. Х. в качеството му на обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до датата на привличането в Омуртаг ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица, създадена е с користна цел и с цел извършване на престъпления по служба.

Ешрефов е обвинен, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в групата.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати