Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кметицата на „Красно село“ ще си търси правата в съда

Закон и ред

Кметицата на „Красно село“ ще си търси правата в съда

Снимка:

След сигнал, че кметът на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова е разпределила и на себе си пари от европрограма за патронажна грижа, последва нейният отговор, че ще си търси правата в съда.

Тя уверява, че е станала ръководител на проекта в социалната сфера, защото нямало нищо по-логично от това да поеме отговорност.

КПКОНПИ ще проверява кмета на район Красно село Росина Станиславова
 

„Проектът за патронажна грижа стартира и се изпълнява заради ситуацията с COVID в Европа, а и в целия свят. Когато хората са възрастни, безпомощни, болни, карантинирани, за тях трябва да са полагат адекватни грижи“, уточнява кметът на район „Красно село“. Според нея, подобен акт е морален, а поемането на лична отговорност по думите ѝ е задължително при липса на други възможности за предоставяне на социалните услуги.

„Няма нищо порочно в това за положен допълнителен труд да се получава допълнително възнаграждение, което впрочем би следвало да е елемент от всяка „дясна“ политика”, убедена е Станиславова. Относно сумите, които е получила по проекта, тя твърди, че по този въпрос са били направени много тежки манипулации.

„Истината е, че сумите за подобни проекти се отпускат на база на потребителите на услугите. За район Красно село това са 230 човека, а общият бюджет по проекта е 365 хил. лв. В тази сума влиза също дължимото по трудово възнаграждение на управленския екип – около 40 хил. лв. От тази сума моето възнаграждение за целия период на изпълнение на проекта е 7 хил. лв. Тази сума не е взета от залъка на болни хора, каквито клевети се изсипаха по мой адрес, а е определена въз основа на европейска методология, законово регламентирана”, изтъква кметицата. По думите на кмета въпросното възнаграждение се определя на базата на основно трудовото възнаграждение, а като кмет на район нейното е 2 400 лв.

„Възнамерявам незабавно да потърся защита на своите граждански права срещу всеки опит за публично злепоставяне и клевета пред компетентния съд. Не може лъжата да е по-силна от истината“, категорична е Станиславова.  


Коментари (4)

Лино КАКВИ ПРАВА? ДА ВРЪЩА ВСИЧКО ЩО Е ЗАВЛЕКЛА.
САСИПА ВСИЧКО В КРАСНО СЕЛО.
ОБИКОЛЕТЕ РАЙОНА ИВИЖТЕ ЗА КАКВА КОЧИНА СТАВА ВЪПРОС.
МРЪСНА КРАДЛА.
01.03.2021 15:24 / Отговор
НИНА Законово да краде! Алчна нещастница!
01.03.2021 18:28 / Отговор
Дребчо Нема насита ......женска лакомия ....те това е пандемия вече
01.03.2021 22:31 / Отговор
Анастас #

Това са КАЛИНКИТЕ на ДеБъ !!!

Само масово гласуване за ГЕРБ-СДС може да ни избави от БойКикеееф, неговите латино'партизани с Айфони и разбира се от смрадливата РазГрадска ДеСеберастия.

(заговорнически)
02.03.2021 06:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още