Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КПКОНПИ ще проверява кмета на район „Красно село“ Росина Станиславова

Закон и ред

КПКОНПИ ще проверява кмета на район „Красно село“ Росина Станиславова

Снимка:

Образувано е производство за установяване на конфликт на интереси

КПКОНПИ образува производство за установяване наконфликт на интереси срещу кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова.

Производството за Росина Станиславова е образувано след сезиране по медийни публикации за усвояване на европейски средства по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР).

Ще се проверяват твърденията в медиите, че кметът на столичния район „Красно село“ е разпределила и на себе си средства по бюджета на програмата.

Според ЗПКОНПИ, за сигнал се приема и публикация в медиите, която съдържа данни за корупция или конфликт на интереси за лица, заемащи висши публични длъжности.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.

След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи, и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни.

Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК. Установяването на конфликт на интереси с влязло в сила решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго.  


Коментари (2)

Инфо от Г. Даскалов: Методи Лалов е внук на ултракомунистическия кмет на Самоков Методи Лалов, удивително ретрограден човек.
01.03.2021 18:19 / Отговор
Анастас #

Затова се искат оставки, 'начи на Главни прокурори ...

Защото няма да има милост за КАЛИНКИТЕ на ДеБъ !!!

Само масово гласуване за ГЕРБ-СДС може да ни избави от БойКикеееф, неговите латино'партизани с Айфони и разбира се от смрадливата РазГрадска ДеСеберастия.

(заговорнически)
02.03.2021 06:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още