Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кметовете на Сливен и Котел са получили заплахи за живота. Предполагат, че са от „Червения пират“

Закон и ред

Кметовете на Сливен и Котел са получили заплахи за живота. Предполагат, че са от „Червения пират“

Кметовете на Сливен и Котел са получили заплахи за живота. Предполагат, че са от Червения пират - Tribune.bg
Снимка:

В Районна прокуратура Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща. Предполага се, че това е т.нар. "Червен пират", който изпраща заплашителни писма през електронната поща до магистрати, политици и публични личности в София и Плевен. Не се изключва възможността да е от Сливен, защото показва информираност към местните събития и новини, пише БНТ.

"Води се разследване. Имаме някакви насоки по отношение на лицето, което е отправило заплахите, но категорично към този момент не сме го свързали с това лице", посочи наблюдаващият прокурор Татяна Еневска.

"Това са заплахи към лица , публични личности, магистрати, лица, които са шефове на големи дружества като "Топлофикация" в Сливен, фирми строителни. Както казах има доста закани и обиди с нецензурни думи по отношение на магистратите и публичните личности", добави наблюдаващият прокурор по случая.

Заплашителните мейли в Сливен са започнали да пристигат в края на август, началото на септември. Изпратени са от осем различни мейла, а изпращача обикновено се е свързвал с интернет през молове и големи супермаркети в София. Разследването по случая продължава.

"Лицето, за което имаме съмнения има психически отклонения, лекувало се е в клиника в София, но ние засега само предполагаме. Той използва едни и същи думи и именно това ни навежда на мисълта, че се касае за "Червения пират, но това са само предположения", посочи Татяна Еневска.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати