Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Коктейл от дрога в кръвта на шофьора прегазил жена в Сливен

Закон и ред

Коктейл от дрога в кръвта на шофьора прегазил жена в Сливен

Коктейл от дрога в кръвта на шофьора прегазил жена в Сливен - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата му е повдигнала обвинение, предстои да се внесе искане за „постоянен арест“

Шофьорът, блъснал и убил пешеходка тази сутрин в Сливен е бил дрогиран. Кръвната му проба е положителна за амфетамин, метаамфетамин и канабис. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа, заяви прокурор Веселин Гангалов.

„Автомобилът е нарушил правилата на движение, като по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходка на 70-годишна възраст. След това е избягал от местопроизшествието и се е укрил. Вече е задържан“, обясни още той.

„ПТП-та след употребата на алкохол и наркотици зачестяват. Искаме да припомним, че Прокуратурата в лицето на главния прокурор Иван Гешев е внесла в Народното събрание предложения за промени на законодателството“, припомни Гангалов.

Гешев припомни на депутатите предложенията на прокуратурата срещу пияните и дрогирани шофьори

Разследващите завиха пред медиите, че след катастрофата 29-годишният мъж е оставил автомобила в сервиз без регистрационни номера, като така е искал да прикрие извършеното. Той е бил задържан на работното му място.

Водачът е имал книжка от 2011 година. До този момент е имал 5 акта и 11 глоби с фиш. Не е хващан да управлява автомобил под въздействието на алкохол или наркотици.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати