Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Коцев за заплатите в МВР: Трябва да се работи с морал, не всичко опира до парите

Закон и ред

Коцев за заплатите в МВР: Трябва да се работи с морал, не всичко опира до парите

Коцев за заплатите в МВР: Трябва да се работи с морал, не всичко опира до парите - Tribune.bg

Всеки, който влиза в системата на МВР, трябва да работи с дълг, с морал, с етика, не всичко опира до парите. Така отговори главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев на въпрос дали трябва да се повишат възнагражденията, за да се избират най-добрите за служители.

"Да помагаш на гражданите, на обществото – това е нашата мисия, а не да правим пари. Пари се правят в бизнеса. Ние даваме друга услуга и тя се казва сигурност", допълни Коцев.

"Не ми харесват паразитното мислене и архаичният подход. Искам да виждам иноватори, за да се превърне полицията в модерна, европейска. Трябва да има не само модернизиране на техническите средства, но и модерно, креативно, различно мислене във всеки един от нас", каза той.

По повод подготовката на служителите на МВР и интереса към професията на полицая, главният секретар заяви, че трябва да се промени визията за обучение, като се даде приоритет на практическите обучения и се преустанови формализмът. "Ангажирали сме Академията на МВР да се разработят стандартни оперативни процедури за действие при всякакви условия и ситуации", каза Коцев.

Той добави, че от качеството на професионалната подготовка на полицаите зависи ефективността на изпълнение на поставените задачи и затова "приоритет на приоритетите" в национален мащаб е повишаване професионалната квалификация на служителите на МВР.

"Искаме да направим професията на полицая, на пожарникаря, на спасителя да бъде привлекателна", каза още главният секретар на МВР.

Главен комисар Живко Коцев присъства днес на годишния отчет за работата на Областната дирекция на МВР в Плевен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати