Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Лични факти и интимни подробности закриха мярката на Миню Стайков

Закон и ред

Лични факти и интимни подробности закриха мярката на Миню Стайков

Снимка:

Иска извън решетките - заради влошено здравословно състояние

След подадена молба от страна на защитата на Миню Стайков, мярката му за неотклонение се гледа при закрити врати. Обвиняем по делото е и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров.

Въпреки протеста на прокуратурата, съдът намери молбата на адвокат Коев за основателна, доколкото от представените документи и справки е налице обстоятелството, че има опасност да се разгласят интимни подробности от живота на обвиняемите лица, засяга се личната им сфера.

Алкохолният бос Миню Стайков прави втори опит да се прибере у дома. Специализираният наказателен съд разглежда мярката му за неотклонение, която в момента е „задържане под стража“.

През декември апелативният спецсъд остави в ареста Миню Стайков и Иван Димитров. Защитата тогава поиска по-лека мярка за алкохолния бос заради влошеното му здравословно състояние. В съдебната зала стана ясно, че той е получил мозъчен инсулт на 31 октомври. Апелативните спецмагистрати изслушаха трима експерти, които обясниха, че Миню Стайков има нужда от лечение и рехабилитация, но то може да бъде проведено и в МВР болница. Така въззивната съдебна инстанция го остави в ареста.

Същата съдба сполетя и Иван Димитров. Апелативните магистрати видяха опасност те да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати с по-лека мярка.

Днес Стайков отново беше в инвалидна количка, като заяви, че идва директно от болницата.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още няколко души са обвинени за участие в организирана престъпна група за производството на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на "черния" пазар. Обвинения има и за пране на пари, както и за данъчни измами.        

Андреа Драганова  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още