Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Магдалинчев за кандидатурата на Панов: Не ни изненада, известно е, че има контакти с определени политически сили

Закон и ред

Магдалинчев за кандидатурата на Панов: Не ни изненада, известно е, че има контакти с определени политически сили

Магдалинчев за кандидатурата на Панов: Не ни изненада, известно е, че има контакти с определени политически сили - Tribune.bg
Снимка:

„Още преди предишните президентски избори името на Лозан Панов бе спрягано за кандидат за президент. Отдавна в нашите среди се говори, че му е отправено такова предложение“, каза пред БТВ Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

„Разбрахме за кандидатурата му, когато това бе обявено официално, но не се изненадахме. Г-н Панов е известно, че има контакти с определени политически сили, особено с „Да, България“, това не е тайна. Позициите, които има по определени въпроси, може да се види с кои политически сили съвпадат, особено що се касае мнението му против специализираното правосъдие. Трудно обаче може да се каже дали има директна намеса в съдебната система“, каза още Магдалинчев.

Той добави, че кандидатурата на Лозан Панов за президент нищо не променя при избора на нов председател на ВКС и процедурата е открита.

Магдалинчев поясни, че ще се избере засега заместник, защото до края на изборите Панов е в отпуск по закон и има възможност да се върне в съдебната система. "Някой от заместниците на Лозан Панов ще изпълнява функциите за председател на ВКС. Ще се избере между Дария Проданова и Галина Захарова", поясни Магдалинчев.

Процедурата за избор на председател на ВКС се открива не по-рано от 6 месеца и не по-късно от 4 месеца преди изтичане на мандата на настоящия председател на Върховния касационен съд. Неговият мандат изтича в началото февруали 2022 година.

С решение на заседанието на пленума на ВСС беше открита процедурата. На 7, 14, 21 и 28 октомври могат да се номинират кандидати за председател на ВКС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети