Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мароканец и трима непълнолетни сред арестуваните след погрома над офис на ГЕРБ

Закон и ред

Мароканец и трима непълнолетни сред арестуваните след погрома над офис на ГЕРБ

Мароканец и трима непълнолетни сред арестуваните след погрома над офис на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:
Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура на 21.11.2020 г. е образувано досъдебно производство за извършени по време на протест хулигански действия пред офис на политическа партия в столицата.
 
На 22.11.2020 г. дежурен прокурор при СРП привлече към наказателна отговорност пет лица за това, че на 21.11.2020 г., около 21,00 ч., в гр. София, ул. „Панайот Волов“, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място са хвърляли предварително подготвени камъни срещу офис на политическа партия и по този начин са счупили прозорци на сградата, както и вратата ѝ. Деянието е извършено по време на протест, като с действията си обвиняемите са демонстрирали незачитане на правните норми – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.
 
По случая е установено, че трима от обвиняемите са непълнолетни - Г. Р. на 15 г., Б. Б. на 16 г. и Б. Ц. на 16г. Обвиняемият Н. З. е на 54 г., а обвиняемият М. Ш. на 49 г. е марокански гражданин. Спрямо него има наложена принудителна административна мярка „Връщане в страна по произход“, до изпълнението на която същият е бил задължен да се явява веднъж седмично във 02 РУ-СДВР.
 
Днес, 22.11.2020 г., с постановление на дежурен прокурор при СРП спрямо непълнолетните Г. Р., Б. Б. и Б. Ц. е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“, спрямо Н. З.и М. Ш. е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“.
 
Разследването по случая продължава.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

ТЕРОРИСТИТЕ НА ЧЕРНИЯ ГЕНЕРАЛ И Г-ЖА ЛЪЖА.............. ПО-ОПАСНИ ОТ ВИРУСА КОВИД 19.........
КОЙ ЩЕ НАМЕРИ ВАКСИНАТА?
22.11.2020 17:48 / Отговор
Сталинист Ваксина и бронебойни патрони за червените лумпени, няма открити! Не, няма открити! Спасението е багер, няколко камиона КАМАЗ и директно в Масква! Без връщане обратно!
22.11.2020 23:25
Мароканец!? и непълнолетни?! Повервах ви че това е спонтанно събуденото българско общество, на което му е дошло до гуша от престъпното управление на Борисов. Особено на горкия мароканец. Изобщо никой не е нает да вандалства и никой не е криминален субект. Иде ми да се присъединя!
22.11.2020 19:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети