Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. На Банев му се струвало, че процесът срещу него е „селска вечеринка“

Закон и ред

На Банев му се струвало, че процесът срещу него е „селска вечеринка“

Снимка:

Сатаната ли родих, пита майката на Евгения

Като „селска вечеринка“ определи делото срещу себе си крупният бизнесмен Николай Банев. Днес той иска по-лека мярка за неотклонение от Специализирания апелативен съд.

На последното съдебно заседание, съдът постанови на Николай и Евгения Баневи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Те са обвинени за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, неустановяване и плащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

„Най-големите престъпници на България - семейство Баневи“, изригна майката на Евгения Банева - Мария Генчева.

„На моменти се питам. Аз човек ли родих или Сатана“, попита майката. После коментира и раждаемостта: „Евгения е родила три деца на тази държава. Каква е грижата за тези деца.“

На репликата, че сега ги обвиняват за пране на пари за 1 млрд. лева, тя отговори: „Разбирам. Това съдът ще докаже. Аз не казвам, че те са невинни. Но има съд, който съд ще се произнесе - виновни или невинни.“

Преди началото на последното съдебно заседание стана ясно, че на Николай Банев са повдигнати две нови обвинения - за закана за убийство и за упражняване на въздействие върху свидетел, който е бил принуждаван да дава лъжливи показания по друго досъдебно производство.

Магистратите взеха решение да отложат днешното заседание за 13 часа, тъй като в деловодството на прокуратурата е постъпил нов том с доказателства по делото. Съдът и обвиняемите трябва да се запознаят с документите.

Текст: Андреа Драганова  

 

 


Коментари (1)

Кирил Колко трябва да си нагъл та да го кажеш
13.12.2018 15:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема