Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Николай Банев бил като Христо Ботев, смята Мария

Закон и ред

Николай Банев бил като Христо Ботев, смята Мария

Снимка:

Майката на бизнесмена не знаела какво е ОПГ

„Той е като Ботев – една немирна глава! Такъв е. Много талантлив и умен мъж.“ Така определи Мария Банева сина си Николай. Тя коментира днешното си обвинение пред bTV.

Мария стана обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. За лидер е сочен синът ѝ – Николай. По същото дело е обвинена и съпругата му Евгения.

77-годишната Мария Банева остава на свобода срещу 10 хил. лв. парична гаранция.

"Това обвинение, като че ли е абсолютно формално, защото в живота си съм работила само в областта на културата, целия ми стаж и никога не съм се занимавала с някакъв друг бизнес. Има много материали срещу нас, но нашият адвокат ще ги проучи", каза Мария Банева.

На въпрос –Банев сам ли е поискал да се занимава с приватизацията, да вземе тези заводи, Мария Банева отговори така: “Еми, той е от 89-та година на частното поле. Те го изгониха от ЦК на комсомола, защото той не прекланя глава, излезна и трябваше да се храни, както се казва.“

Банева заяви, че не знае какво е организирана престъпна група (ОПГ).

Семейството е обвинено в източването на 4 приватизирани предприятия и пране на пари – над 1 милиард лева.  


Коментари (1)

Савова Г-жо, организирана престъпна група е да акаш на златна или сребърна тоалетна. Е, как е, сега заедно със син и снаха, доказвайте, колко сте честни и почтенни. Нямате срам, да принизявате Ботев до безчестните си отрочета.
12.12.2018 19:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема