Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Менко Менков: Не искаме отмъщение, а да няма такива случаи като с Милен Цветков

Закон и ред

Менко Менков: Не искаме отмъщение, а да няма такива случаи като с Милен Цветков

Менко Менков: Не искаме отмъщение, а да няма такива случаи като с Милен Цветков - Tribune.bg
Снимка:

Обвинението за умишлено причиняване на смъртта на журналиста може да бъде доказано, уверява адвокатът

Адвокатът на близките на журналиста Милен Цветков споделя пред БТВ, че това е изключително емоционален процес за него. Юристът е познавал отдавна Милен Цветков, защото и двамата имат обща страст – къмпингуването. Затова не е могъл да откаже на близките, а се е чувствал и морално задължен, признава Менко Менков.

„Това е една морална кауза, която трябва да отстояваме, тъй като човешкият живот е най-голямата ценност. Този казус не трябва да остава, защото живота си е загубил един от най-известните български журналисти, а за да направим така, както казват неговите близки, това да не се случва. Не искаме отмъщение, а да няма такива случаи“, обяви адвокатът. По думите му близките на Милен Цветков са изключително горди и желанието им е да простят.

Менко Менков разясни, че независимо дали ще бъдат увеличени наказанията за дрогирани шофьори според нагласата на обществото и подготвения законопроект, който е внесен в Народното събрание, това няма да се отнесе към извършителя на катастрофата, при която загина Милен Цветков. 22 -годишният Кристиан Николов ще се ползва от по-благоприятния закон според чл. 2 на Наказателния кодекс.

„Искам да поздравя наблюдаващия прокурор и разследващия за обвинението, което повдигнаха за умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков“, изтъкна адвокатът. Той е категоричен, че това обвинение може да бъде доказано в съда.

Според него „евентуален умисъл“ е напълно доказуем в настоящия случай поради наличието на наркотици в кръвта на извършителя. Кристиан Николов може да бъде подведен под отговорност и за противозаконно отнемане на МПС, смята Менков.

Адвокатът на близките на Милен Цветков смята, че увеличаването на наказанията няма да доведе до намаляването на подобни случаи като този с катастрофата, при която загина известният журналист, тъй като по-строгото наказание не действа възпиращо, както показва досегашният му опит.

„Занимаваме се с увеличаване на репресията, а трябва да се опитваме да предотвратяваме подобни престъпления с възпитателни мерки“, посочи адвокатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Джедай Тотю От един път няма да стане! За съжаление, ще трябва още два-три случая като този, за да се спрат поне видимо разглезените мамини надрусани лигльовци! И то с яки присъди, а не по 2-3 години!
04.05.2020 13:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати