Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Методи Лалов: Няма да разгледам нито едно дело допълнително

Закон и ред

Методи Лалов: Няма да разгледам нито едно дело допълнително

Методи Лалов: Няма да разгледам нито едно дело допълнително - Tribune.bg
Снимка:

Вчера стана ясно, че Лалов не се е произнесъл по мярка за неотклонение на непълнолетен

„Няма да разгледам нито едно дело допълнително и не, защото ме мързи. Никой не е свършил повече за този съд от мен. Това е видимо и от публичните ми изяви”. Това заяви пред bTV съдията Методи Лалов, който иска да бъде освободен от системата, за да се впусне в политическия живот. Вчера ВСС не го освободи, защото кадровиците решиха, че преди да напусне системата, както всеки друг магистрат, той трябва да премине през Комисията по атестирането и конкурсите.

По време на вчерашния дебат във ВСС стана ясно, че Лалов не се е произнесъл по мярка за неотклонение на непълнолетен. Делото му е било разпределено на 21 юли, а молбата за промяна на мярката е от 23 август.“Лалов е трябвало да се произнесе по мярката, защото в момента все още е действащ магистрат“, обясни Вероника Имова, член на Съдийската колегия. По нейните думи това е „последен акт“, който дължи на правосъдието.

„Законът постановява когато един съдия е в предизвестие, да не разглежда дела, по които не е постановил актове. Тогава делото трябва да бъде разпределено на друг съдия”, заяви Лалов днес.

Лалов възнамерява да се включи в местните избори като водач на листата на общинските съветници на „Демократична България“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати