Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Министър Рашков на разпит по делото „Хемус“

Закон и ред

Министър Рашков на разпит по делото „Хемус“

Снимка:

Вътрешният министър Бойко Рашков е на разпит в прокуратурата. Той е бил призован в Софийска градска прокуратура в 14.00 ч.

От държавното обвинение искат да го разпитат за твърденията му, че знае къде са парите, платени авансово за строителството на магистрала „Хемус“, пише БНТ.

В последните дни на миналата година от прокуратурата обявиха, че ще призоват за разпит вътрешния министър Бойко Рашков като свидетел по делото за строителството на магистралата.

Рашков е призован да даде в качеството си на свидетел пред наблюдаващите прокурори показания относно това каква информация му е известна за местоположението на паричните средства. Причината - интервю на вътрешния министър за националното радио, в което той казва, че за него „не е тайна къде са отишли тези средства“.

„Това е единственият начин според българските закони известните на г-н Рашков факти да бъдат закрепени като доказателства в наказателния процес, за да се постигне осъдителна присъда“, заяви тогава на брифинг Десислава Петрова, говорител на Софийска градска прокуратура.

На 21 декември Софийският апелативен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Борислав Колев, обвиняем за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ 5 от Автомагистрала „Хемус“. Определението бе постановено във връзка с протест на Софийската градска прокуратура срещу определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „домашен арест“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема