Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Митничари задържаха 9600 литра контрабандно веро

Закон и ред

Митничари задържаха 9600 литра контрабандно веро

Митничари задържаха 9600 литра контрабандно веро - Tribune.bg
Снимка:

Митническите служители на МП Калотина откриха 9600 литра контрабанден течен препарат. Нелегалната стока е намерена при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Сърбия, съобщава от Агенция „Митници“.

Дейностите са част от специализираната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници", ГД „Гранична полиция", ГД „Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите.

На 19 юли на Митнически пункт Калотина е пристигнал влекач с полуремарке със сръбска регистрация. Пред митническите служители шофьорът – сръбски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – препарати за битова хигиена от Сърбия за България. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия митническите инспектори установили, че стоката, описана по документи, е същата, но наличното количество е повече от декларираното. Открити са недекларирани 16 палета с 12 800 пластмасови шишета в разфасовки по 750 мл, пълни с течен препарат за измиване на съдове от популярна търговска марка. 

Общото количество на задържания препарат за битова хигиена е 9600 литра. На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати