Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Митничарите на „Калотина“ искали такса „почерпка“, събирали по 1000 евро на смяна

Закон и ред

Митничарите на „Калотина“ искали такса „почерпка“, събирали по 1000 евро на смяна

Митничарите на Калотина искали такса почерпка, събирали по 1000 евро на смяна - Tribune.bg
Снимка:

Служители връщали ресто на големите банкноти, отделяли за шефа

Разбитата група на ГКПП „Калотина“ е искала пари от шофьорите под формата на такса „почерпка“. Когато банкнотите били големи, служителите връщали и ресто. Средно по 1000 евро са се събирали на смяна. Всеки заделял по 50 евро и предавал на ръка на шефа на „Калотина“, а останалата сума се разпределяла между митничарите. Това обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Арогантни са в поведението си, за да развалят пари, дори да връщат монети. Хора, които ни сигнализираха за случващото се там. Казаха, че е било невъзможно да се мине, ако не прелетиш“, заяви началникът на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Стефчо Банков.

Акцията беше проведена вчера на ГКПП „Калотина“. Бяха арестувани над 30 служители, в това число и началникът на митническия пункт.

Обвинения са повдигнати на 20 лица, сред тях е и шефът на граничния пункт, сочен за тартор на престъпната група. 15 от арестуваните са митнически инспектори, а 4-ма са служители на „Гранична полиция“. Граничните полицаи са насочвали чужденците към определените митнически служители. Има подадени сигнали от турски граждани, българи и сърби.

По време на акцията са претърсени и жилищата на арестуваните. Там разследващите намерили наркотици, боеприпаси, митнически пломби и пари в евро, лева и турски лири.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема