Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Митьо Очите в онлайн среща с Бенчо Бенчев

Закон и ред

Митьо Очите в онлайн среща с Бенчо Бенчев

Митьо Очите в онлайн среща с Бенчо Бенчев - Tribune.bg

Съдът пусна бившият общинар да се лекува в Турция

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, ще се срещне в съдебната зала с Бенчо Бенчев, който е подсъдим за укриването на сочения за наркобос. Срещата ще бъде онлайн. На 8 юли Желязков ще даде показания по делото. Това стана ясно днес по време на процеса срещу бившият общински съветник Бенчев.

Бенчев беше арестуван в Истанбул по искане на българските съдебни власти. Според прокуратурата на 2 август миналата година той е закарал Митьо Очите от Солун, през границата между Гърция и Турция до Истанбул. За два му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев. А това се е случило докато българските власти издирваха Митьо Очите.

Подсъдимият Бенчев и защитата му поискаха от магистратите разрешение за напускане на страната до 7 юли, тъй като Бенчев имал спешна нужда от лечение в Турция.

„Състоянието му се влошава. Вие сами виждате, че той има затруднение в говора и придвижването. В интерес на правосъдието е той да се лекува, защото обратната хипотеза би означавала да се спре делото, докато той се излекува“, каза адвокатът на Бенчев - Менко Менков, цитиран от БНТ.

"Аз съм изненадан, че отново има протест на прокуратурата. Не мога да си представя, не дай си Боже, да се случи нещо с мен, тези хора не знам как ще се погледнат в огледалото, като убийци ли?", каза Бенчев.
Съдът разреши на Бенчев да напусне страната, за да се лекува в Турция до датата, преди да се проведе следващото съдебно заседание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Абе, кой от двамата беше мутрата, кой червения депутат, че нещо ми е трудно да ги разпозная?
27.05.2020 14:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети