Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Тръгва делото срещу Бенчо Бенчев за укриването на Митьо Очите

Закон и ред

Тръгва делото срещу Бенчо Бенчев за укриването на Митьо Очите

Тръгва делото срещу Бенчо Бенчев за укриването на Митьо Очите - Tribune.bg

Районният съд в Бургас ще проведе първото разпоредително заседание по делото

Районният съд в Бургас ще проведе първото разпоредително заседание по делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев. Той с повдигнато обвинение за укриването на Димитър Желязков – Митьо Очите и незаконно притежание на боеприпаси и оръжие.

Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че през август 2018 г. в Гърция и Турция е помогнал на Митьо Очите в укриването му от органите на реда. Според прокуратурата на 2 август бившият общинар на БСП е закарал Митьо Очите от Солун, през границата между Гърция и Турция до Истанбул. От 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев.

Бенчев е обвинен и за това, че в дома си в Бургас е държал 57 бр. фабрични патрона, без да има разрешително. Обвинение има и за ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях, като не е взел необходимите мерки за сигурност.

След скандала с укриването на Очите, Бенчев беше отлюспен от БСП, с чиято подкрепа беше избран за заместник-председател на общинския съвет на Бургас. Това обаче не го отказа отново да атакува властта и той поведе листа за настоящия местен вот.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети