Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Може да е опасна и за себе си: Внучката на актрисата Виолета Донева остава в ареста

Закон и ред

Може да е опасна и за себе си: Внучката на актрисата Виолета Донева остава в ареста

Може да е опасна и за себе си: Внучката на актрисата Виолета Донева остава в ареста - Tribune.bg
Инстаграм

Предстои изготвяне на психиатрична експертиза

Внучката на актрисата Виолета Донева - Ивет Стайкова остава за постоянно в ареста за убийството на баба си, реши Апелативният съд в София, предаде БНТ. 

18-годишното момиче е привлечено като обвиняемо за това, че от 19:30 ч. на 19 октомври до 05:14 ч. на октомври в София умишлено е убило Донева чрез нанасяне на множество прободно-порезни наранявания с нож по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба. Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

На 27 октомври стана ясно, че актрисата е намерена мъртва в дома си. Бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков е била открита след сигнал. Вратата е била разбита от полицията.

Според съда има обосновано предположение, че Стайкова е извършила убийството. Освен това предвид дългогодишната употреба на високорискови наркотици, момичето има поведенчески изменения, суицидни мисли, което прави промяната на мярката ѝ за неотклонение недопустима на този етап, тъй като създава опасност тя да извърши друго престъпление и може да е опасна и за себе си.

Пред съда внучката на актрисата поиска промяна на мярката, защото иска да живее и да продължи образованието си. Тя допълни, че животът е пред нея.

Стайкова заяви, че „може да отиде при бивш приятел, при неговата майка, може и при своята, също и в сливенския (затвор - бел. ред.), защото там е интересно, а може да си живее и в следствения арест”.

Предстои изготвяне на психиатрична експертиза. Определението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети