Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МРРБ ще прави одит на „Автомагистрали“ ЕАД

Закон и ред

МРРБ ще прави одит на „Автомагистрали“ ЕАД

МРРБ ще прави одит на Автомагистрали ЕАД - Tribune.bg
Снимка:

Обявен е конкурс за Съвета на директорите

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е възложил извършването на одит на държавното дружество „Автомагистрали“. Проверката ще се извърши от дирекция „Вътрешен одит“ в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г., съобщават от ведомството.

„Одиторите на министерството ще направят анализ и оценка на финансовото управление на „Автомагистрали“ ЕАД и ще проверят изпълнението на сключените договори чрез така нареченото вътрешно възлагане. Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори“, се казва в съобщението.

В същото време МРРБ обяви конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Членовете на Съвета на директорите на дружеството са петима, като другите двама се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Документи за участие в конкурса се подават до 17 февруари 2022 г. Кандидатите ще трябва да представят концепциите си за петгодишен период на управление на дружеството.

Настоящото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса, посочват от МРРБ.

 


Етикети МРРБ, одит
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати