Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВнР: Даден е срок от 24 часа руският дипломат, уличен в шпионаж, да напусне България

Закон и ред

МВнР: Даден е срок от 24 часа руският дипломат, уличен в шпионаж, да напусне България

МВнР: Даден е срок от 24 часа руският дипломат, уличен в шпионаж, да напусне България - Tribune.bg
Снимка:

Първи секретар в руското посолство у нас близо година е осъществявал разузнавателна дейност

В петък в МВнР бе проведена среща с посланика на Руската федерация относно руски дипломат, акредитиран в България, за действията на когото бяхме сезирани от Прокуратурата на Република България и от ДАНС. От българска страна бе отправено устно искане руските институции да отзоват своя служител в рамките на 72 часа, съобщават от външно министерство.

След като от руското посолство ни уведомиха в понеделник вечерта, че въпросният дипломат не е напуснал територията на страната, руският посланик бе поканен днес на среща в 10 ч в МВнР. Връчена му бе нота, с която се поставя срок от 24 часа руският дипломат да напусне България, посочват още от ведомството.

От Прокуратурата съобщиха вчера, че близо година гражданин на Руската федерация е осъществявал разузнавателна дейност, като е провеждал регулярни конспиративни срещи с български граждани, включително и с ръководен служител, разполагащ с достъп до класифицирана информация на Република България, ЕС и НАТО. Става въпрос за първи секретар в Посолството на Руската Федерация в София. Наказателното производство срещу руския гражданин е спряно. Причината е, че той има имунитет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати