Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВР под ръководството на Рашков обърна закона – води досъдебно производство без прокуратурата

Закон и ред

МВР под ръководството на Рашков обърна закона – води досъдебно производство без прокуратурата

Снимка:

МВР под ръководството на служебния министър Бойко Рашков преобърна закони и правила. Това стана известно след поредната „акция“ на униформените в Пловдив, които обявиха, че са задържали собственик на фирма за дограма по подозрения за купуване на гласове.

От държавното обвинение в Пловдив обявиха, че данните по делото са им сведени устно по телефона. Прокурорите са получили телефонно обаждане, в което са ги уведомили, че полицията води досъдебно производство.

„Иззети са тефтери, от които за момента нищо не става ясно, няколко чифта маратонки и дамаджани с мирис на алкохол“, заяви прокурорът и допълни, че досъдебното производство е започнато от МВР в условията на неотложност. Без никаква конкретика от полицията са уведомили, че някой е предалагал имотни облаги за упражняване на вот, отново без конкретика.

От държавното обвинение уточниха, че акцията не е свързана с предстоящите избори, а тези проведени на 4 април, като към момента това категорично е установено.  

На дежурния прокурор не са давани указания за задържани лица или пък да има такива, а ако има арестувани те вероятно са по закона на МВР.

„Нямаме конкретика, че лицето Х е направило нещо. От това което разполагаме към момента са два тефтера без ясно съдържани, 50 чифта маратонки, 11 броя дамаджани, иззетите пари са 3 банкноти от старита 50 лева, 8 банкноти по 20 лева и 2 по 10, както и едни 50 евро, и 5 паунда“, заявиха от прокуратурата. По отношение на информацията, че в тефтерите има информация, че съдържат лични данни, от обвинението заявиха, че нямат никаква представа и очакват съвсем скоро всичко да им бъде предадено, за да знаят дали ще разследват алкохола, маратонките или нещо друго. За момента устните данни, които са им подадени са за евентуални нарушения на изборите на 4 юли.

„На дежурния прокурор нито днес, нито вчера е подавана информация за задържани хора. Процедурата е всичко да се докладва на дежурния прокурор и под неговото знание и ръководство да се действа. Именно затова очакваме с най-голямо нетърпение да ни се предоставят материалите по делото“, заявиха от прокуратурата.    


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още