Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МЗ сезира прокуратурата заради луксозната вила във Велинград, продадена с благословията на служебния кабинет

Закон и ред

МЗ сезира прокуратурата заради луксозната вила във Велинград, продадена с благословията на служебния кабинет

МЗ сезира прокуратурата заради луксозната вила във Велинград, продадена с благословията на служебния кабинет - Tribune.bg

Министерството на здравеопазването сезира прокуратурата за случая с  продажба на недвижим имот на двуетажна масивна сграда /Вила на управителя/, собственост на „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания „Света Петка Българска” ЕООД, гр. Велинград. Това съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Служебният кабинет одобрил продажбата на луксозна вила във Велинград, купиха я за 51 хил. лв. (СНИМКИ)

Със свое писмо министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков е изискал процедурата по провеждането на търга да бъде незабавно прекратена поради констатирани нарушения в обявлението на процедурата.

Действията по стопанисването и отдаването на търг от страна на болницата, вече са обект на прокурорско разследване. Министерството е предало всички необходими документи на Прокуратурата и до нейното произнасяне, МЗ не може да оповестява допълнителни данни за констатираните нарушения.

Припомняме,че държавната белодробна болница във Велинград е продала изключително изгоден имот с благословията на служебния кабинет. Решението е взето в един от последните дни на кабинета „Донев“, съобщиха „Биволъ“.

Вилата е ситуирана в туристическата част на балнеокурорта, има застроена площ 132 кв. м., 3 спални, 2 бани, кът за хранене, напълно оборудвана кухня и тераса с изглед към планината.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати